ČSN EN ISO 22000 - Systémy managementu bezpečnosti potravin – Požadavky na organizaci v potravinovém řetězci
Stáhnout normu: | ČSN EN ISO 22000 (Zobrazit podrobnosti) |
Datum vydání/vložení: | 2019-05-01 |
Třidící znak: | 569600 |
Obor: | Pravidla správné hygienické a výrobní praxe |
ICS: |
|
Stav: | Platná |
3.12 kritická mez
měřitelná hodnota, která odděluje přijatelnost od nepřijatelnosti
POZNÁMKA 1 k heslu Kritické meze se stanovují s cílem určit, zda kritický kontrolní bod (3.11) zůstává pod kontrolou. Je-li kritická mez překročena nebo není-li splněna, je třeba s dotyčnými produkty zacházet jako s potenciálně nebezpečnými produkty.
(ZDROJ: CAC/RCP 1-1969, modifikováno – Byla upravena definice a doplněna poznámka 1 k heslu.(
3.12 critical limit
measurable value which separates acceptability from unacceptability
Note 1 to entry: Critical limits are established to determine whether a CCP (3.11) remains in control. If a critical limit is exceeded or not met, the products affected are to be handled as potentially unsafe products.
[SOURCE: CAC/RCP 1-1969, modified – The definition has been modified and Note 1 to entry has been added.]