ČSN EN ISO 22000 - Systémy managementu bezpečnosti potravin – Požadavky na organizaci v potravinovém řetězci
Stáhnout normu: | ČSN EN ISO 22000 (Zobrazit podrobnosti) |
Datum vydání/vložení: | 2019-05-01 |
Třidící znak: | 569600 |
Obor: | Pravidla správné hygienické a výrobní praxe |
ICS: |
|
Stav: | Platná |
‹
Nahlásit chybu
3.8 ovládací opatření
opatření nebo činnost, které jsou podstatné pro zabránění významnému nebezpečí ohrožujícímu bezpečnost potravin (3.22) nebo pro jeho snížení na přijatelnou úroveň (3.1)
POZNÁMKA 1 k heslu Viz také významné nebezpečí ohrožující bezpečnost potravin (3.40).
POZNÁMKA 2 k heslu Ovládací opatření je identifikováno (jsou identifikována) analýzou nebezpečí.
3.8 control measure
action or activity that is essential to prevent a significant food safety hazard (3.22) or reduce it to an acceptable level (3.1)
Note 1 to entry: See also significant food safety hazard (3.40).
Note 2 to entry: Control measure(s) is (are) identified by hazard analysis.