ČSN EN ISO 22000 - Systémy managementu bezpečnosti potravin – Požadavky na organizaci v potravinovém řetězci
Stáhnout normu: | ČSN EN ISO 22000 (Zobrazit podrobnosti) |
Datum vydání/vložení: | 2019-05-01 |
Třidící znak: | 569600 |
Obor: | Pravidla správné hygienické a výrobní praxe |
ICS: |
|
Stav: | Platná |
3.25 systém managementu
soubor vzájemně provázaných nebo vzájemně působících prvků organizace (3.31) pro stanovení politik (3.34), cílů (3.29) a procesů (3.36) k dosažení těchto cílů
POZNÁMKA 1 k heslu Systém managementu se může týkat jednoho oboru nebo více oborů.
POZNÁMKA 2 k heslu Prvky systému zahrnují strukturu organizace, role a odpovědnosti, plánování a provoz.
POZNÁMKA 3 k heslu Rozsah systému managementu smí zahrnovat celou organizaci, specifické a identifikované funkce organizace, specifické a identifikované útvary organizace nebo jednu nebo více funkcí v rámci skupiny organizací.
POZNÁMKA 4 k heslu Relevantními obory jsou například systém managementu kvality nebo systém environmentálního managementu.
3.25 management system
set of interrelated or interacting elements of an organization (3.31) to establish policies (3.34) and objectives (3.29) and processes (3.36) to achieve those objectives
Note 1 to entry: A management system can address a single discipline or several disciplines.
Note 2 to entry: The system elements include the organization's structure, roles and responsibilities, planning and operation.
Note 3 to entry: The scope of a management system may include the whole of the organization, specific and identified functions of the organization, specific and identified sections of the organization, or one or more functions across a group of organizations.
Note 4 to entry: Relevant disciplines are, for example, a quality management system or an environmental management system.