ČSN EN ISO 22000 - Systémy managementu bezpečnosti potravin – Požadavky na organizaci v potravinovém řetězci
Stáhnout normu: | ČSN EN ISO 22000 (Zobrazit podrobnosti) |
Datum vydání/vložení: | 2019-05-01 |
Třidící znak: | 569600 |
Obor: | Pravidla správné hygienické a výrobní praxe |
ICS: |
|
Stav: | Platná |
3.42 sledovatelnost
schopnost vysledovat historii, použití, pohyb a umístění objektu během specifikované etapy (etap) výroby, zpracování a distribuce
POZNÁMKA 1 k heslu Pohyb se může týkat původu materiálů, historie zpracování nebo distribuce potraviny (3.18).
POZNÁMKA 2 k heslu Objektem může být produkt (3.37), materiál, jednotka, zařízení, služba atd.
(ZDROJ: CAC/GL 60-2006, modifikováno – Byly doplněny poznámky k heslu.(
3.42 traceability
ability to follow the history, application, movement and location of an object through specified stage(s) of production, processing and distribution
Note 1 to entry: Movement can relate to the origin of the materials, processing history or distribution of the food (3.18).
Note 2 to entry: An object can be a product (3.37), a material, a unit, equipment, a service, etc.
[SOURCE: CAC/GL 60-2006, modified – Notes to entry have been added.]