Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN ISO 22000 - šarže

ČSN EN ISO 22000 - Systémy managementu bezpečnosti potravin – Požadavky na organizaci v potravinovém řetězci

Stáhnout normu: ČSN EN ISO 22000 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2019-05-01
Třidící znak: 569600
Obor: Pravidla správné hygienické a výrobní praxe
ICS:
  • 67.020 - Procesy v potravinářském průmyslu
  • 03.100.70 - Systémy managementu
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.24 šarže

stanovené množství produktu (3.37) vyrobené a/nebo zpracované a/nebo zabalené v podstatě za stejných podmínek

POZNÁMKA 1 k heslu Šarže je určena parametry stanovenými předem organizací a smí být popsána jinými termíny, např. výrobní dávka.

POZNÁMKA 2 k heslu Šarže smí být snížena na jednu jednotku produktu.

(ZDROJ: CODEX STAN 1, modifikováno – Bylo vloženo „a/nebo zpracované a/nebo zabalené“ a byly doplněny poznámky k heslu.(

3.24 lot

defined quantity of a product (3.37) produced and/or processed and/or packaged essentially under the same conditions

Note 1 to entry: The lot is determined by parameters established beforehand by the organization and may be described by other terms, e.g. batch.

Note 2 to entry: The lot may be reduced to a single unit of product.

[SOURCE: CODEX STAN 1, modified – Reference to “and/or processed and/or packaged” has been included in the definition and notes to entry have been added.]

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím