ČSN EN ISO 5492 - Senzorická analýza - Slovník
Stáhnout normu: | ČSN EN ISO 5492 (Zobrazit podrobnosti) | |
Změny: |
|
|
Datum vydání/vložení: | 2009-12-01 | |
Zdroj: | https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:5492:ed-2:v1:en | |
Třidící znak: | 560030 | |
Obor: | Metody zkoušení a společná ustanovení | |
ICS: |
|
|
Stav: | Platná |
‹
Nahlásit chybu
1.13 degustátor
posuzovatel, vybraný posuzovatel nebo expert, který hodnotí organoleptické vlastnosti potraviny převážně ústy
POZNÁMKA Obvykle se dává přednost výrazu „posuzovatel“.
1.13 taster, noun
assessor, selected assessor or expert who evaluates the organoleptic attributes of a food product, mainly with the mouth
NOTE The term “assessor” is usually preferred.