ČSN EN ISO 5492 - Senzorická analýza - Slovník
Stáhnout normu: | ČSN EN ISO 5492 (Zobrazit podrobnosti) | |
Změny: |
|
|
Datum vydání/vložení: | 2009-12-01 | |
Zdroj: | https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:5492:ed-2:v1:en | |
Třidící znak: | 560030 | |
Obor: | Metody zkoušení a společná ustanovení | |
ICS: |
|
|
Stav: | Platná |
‹
Nahlásit chybu
3.16 chemické teplo
vjem vzrůstající teploty, vyplývající z vystavení látce, jako je např. kapsaicin nebo pálivý pepř
POZNÁMKA Vjem přetrvává i když je podnět odstraněn.
3.16 chemical heat, noun
sensation of increased temperature resulting from exposure to substances such as capsaicin or hot peppers
NOTE The sensation tends to persist after the stimulus is removed.