ČSN EN ISO 5492 - Senzorická analýza - Slovník
Stáhnout normu: | ČSN EN ISO 5492 (Zobrazit podrobnosti) | |
Změny: |
|
|
Datum vydání/vložení: | 2009-12-01 | |
Zdroj: | https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:5492:ed-2:v1:en | |
Třidící znak: | 560030 | |
Obor: | Metody zkoušení a společná ustanovení | |
ICS: |
|
|
Stav: | Platná |
‹
Nahlásit chybu
3.2 základní chuť
každá z rozlišovaných chutí: kyselá, hořká, slaná, sladká, umami
POZNÁMKA Další chutě, které mohou být klasifikovány jako základní, jsou alkalická a kovová.
3.2 basic taste, noun
any one of the distinctive tastes: acid/sour, bitter, salty, sweet, umami
NOTE Other tastes that may be classified as basic are alkaline and metallic.