Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN ISO 5492 - kyselost kyselá chuť

ČSN EN ISO 5492 - Senzorická analýza - Slovník

Stáhnout normu: ČSN EN ISO 5492 (Zobrazit podrobnosti)
Změny:
Změna A1 | Datum vydání/vložení: 2021-05-01
Datum vydání/vložení: 2009-12-01
Zdroj: https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:5492:ed-2:v1:en
Třidící znak: 560030
Obor: Metody zkoušení a společná ustanovení
ICS:
  • 01.040.67 - Potravinářství (názvosloví)
  • 67.240 - Senzorická analýza
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

3.4 kyselost kyselá chuť

chuťový komplexní počitek většinou vyvolaný přítomností organických kyselin

POZNÁMKA 1 V některých jazycích není “sour” synonymem pro “acid”.

POZNÁMKA 2 Někdy má tento výraz negativní senzorický smysl.

3.4 sourness, noun sour taste, noun

gustatory complex sensation, generally due to presence of organic acids

NOTE 1 In some languages “sour” is not a synonym for “acid”.

NOTE 2 Sometimes this term has a negative hedonic sense.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím