ČSN EN ISO 5492 - Senzorická analýza - Slovník
Stáhnout normu: | ČSN EN ISO 5492 (Zobrazit podrobnosti) | |
Změny: |
|
|
Datum vydání/vložení: | 2009-12-01 | |
Zdroj: | https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:5492:ed-2:v1:en | |
Třidící znak: | 560030 | |
Obor: | Metody zkoušení a společná ustanovení | |
ICS: |
|
|
Stav: | Platná |
‹
Nahlásit chybu
3.4 kyselost kyselá chuť
chuťový komplexní počitek většinou vyvolaný přítomností organických kyselin
POZNÁMKA 1 V některých jazycích není “sour” synonymem pro “acid”.
POZNÁMKA 2 Někdy má tento výraz negativní senzorický smysl.
3.4 sourness, noun sour taste, noun
gustatory complex sensation, generally due to presence of organic acids
NOTE 1 In some languages “sour” is not a synonym for “acid”.
NOTE 2 Sometimes this term has a negative hedonic sense.