Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN ISO 5492 - suchost suchý

ČSN EN ISO 5492 - Senzorická analýza - Slovník

Stáhnout normu: ČSN EN ISO 5492 (Zobrazit podrobnosti)
Změny:
Změna A1 | Datum vydání/vložení: 2021-05-01
Datum vydání/vložení: 2009-12-01
Zdroj: https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:5492:ed-2:v1:en
Třidící znak: 560030
Obor: Metody zkoušení a společná ustanovení
ICS:
  • 01.040.67 - Potravinářství (názvosloví)
  • 67.240 - Senzorická analýza
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

3.58 suchost suchý

texturní vlastnost popisující vnímání vlhkosti absorbované výrobkem (jako smetanové sušenky)

POZNÁMKA V nápojích kapalina, která se zdá suchá na jazyku a v krku, např. brusinkový džus.

3.58 dryness, noun dry, adj

textural characteristic describing the perception of moisture absorbed by a product (e.g. cream cracker)

NOTE In beverages, a liquid that feels dry on the tongue and in the throat, e.g. cranberry juice.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím