ČSN EN ISO 5492 - Senzorická analýza - Slovník
Stáhnout normu: | ČSN EN ISO 5492 (Zobrazit podrobnosti) | |
Změny: |
|
|
Datum vydání/vložení: | 2009-12-01 | |
Zdroj: | https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:5492:ed-2:v1:en | |
Třidící znak: | 560030 | |
Obor: | Metody zkoušení a společná ustanovení | |
ICS: |
|
|
Stav: | Platná |
‹
Nahlásit chybu
3.58 suchost suchý
texturní vlastnost popisující vnímání vlhkosti absorbované výrobkem (jako smetanové sušenky)
POZNÁMKA V nápojích kapalina, která se zdá suchá na jazyku a v krku, např. brusinkový džus.
3.58 dryness, noun dry, adj
textural characteristic describing the perception of moisture absorbed by a product (e.g. cream cracker)
NOTE In beverages, a liquid that feels dry on the tongue and in the throat, e.g. cranberry juice.