Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN ISO 5492 - chemotermální vjem

ČSN EN ISO 5492 - Senzorická analýza - Slovník

Stáhnout normu: ČSN EN ISO 5492 (Zobrazit podrobnosti)
Změny:
Změna A1 | Datum vydání/vložení: 2021-05-01
Datum vydání/vložení: 2009-12-01
Zdroj: https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:5492:ed-2:v1:en
Třidící znak: 560030
Obor: Metody zkoušení a společná ustanovení
ICS:
  • 01.040.67 - Potravinářství (názvosloví)
  • 67.240 - Senzorická analýza
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

2.21 chemotermální vjem

vjem tepla nebo chladu vyvolaný některými látkami, nevztahuje se k teplotě látky

POZNÁMKA Tyto vjemy vyvolává kapsaicin (teplo) a mentol (chlad).

2.21 chemothermal sensation, noun

sensation of heat or cold produced by certain substances, unrelated to the temperature of the substance

NOTE These sensations are produced by capsaicin (hot) and menthol (cold).

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím