ČSN EN ISO 5492 - Senzorická analýza - Slovník
Stáhnout normu: | ČSN EN ISO 5492 (Zobrazit podrobnosti) | |
Změny: |
|
|
Datum vydání/vložení: | 2009-12-01 | |
Zdroj: | https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:5492:ed-2:v1:en | |
Třidící znak: | 560030 | |
Obor: | Metody zkoušení a společná ustanovení | |
ICS: |
|
|
Stav: | Platná |
‹
Nahlásit chybu
3.53 hustota
geometrická texturní vlastnost vztahující se ke vnímání kompaktnosti výrobku po celkovém ukousnutí
POZNÁMKA Hlavní přídavná jména odpovídající různému stupni hustoty jsou:
„lehký“: nízká úroveň, např. šlehaná poleva;
„těžký“, „hustý“: vysoká úroveň, např. oříškový krém, tradiční anglický vánoční pudink.
3.53 denseness, noun
geometrical textural attribute relating to perception of the compactness of a cross-section of a product after biting completely through it
NOTE The main adjectives corresponding to different levels of denseness are as follows:
“light”: low, e.g. whipped topping;
“heavy”, “dense”: high, e.g. chestnut cream, traditional English-style Christmas pudding.