ČSN EN ISO 5492 - Senzorická analýza - Slovník
Stáhnout normu: | ČSN EN ISO 5492 (Zobrazit podrobnosti) | |
Změny: |
|
|
Datum vydání/vložení: | 2009-12-01 | |
Zdroj: | https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:5492:ed-2:v1:en | |
Třidící znak: | 560030 | |
Obor: | Metody zkoušení a společná ustanovení | |
ICS: |
|
|
Stav: | Platná |
‹
Nahlásit chybu
3.14 chemické ochlazování
vjem snížené teploty vnímaný jako následek vystavení jistým látkám jako např. mentol, máta nebo anýz
POZNÁMKA Vjem obvykle přetrvává i po odstranění podnětu.
3.14 chemical cooling, noun
sensation of reduced temperature experienced as a result of exposure to certain substances such as menthol, mints or anise
NOTE The sensation usually persists after the stimulus is removed.