ČSN EN ISO 5492 - Senzorická analýza - Slovník
Stáhnout normu: | ČSN EN ISO 5492 (Zobrazit podrobnosti) | |
Změny: |
|
|
Datum vydání/vložení: | 2009-12-01 | |
Zdroj: | https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:5492:ed-2:v1:en | |
Třidící znak: | 560030 | |
Obor: | Metody zkoušení a společná ustanovení | |
ICS: |
|
|
Stav: | Platná |
‹
Nahlásit chybu
3.62 pocit v ústech
společná zkušenost odvozená od vjemu v ústech, která se vztahuje k fyzikálním nebo chemickým vlastnostem podnětu
POZNÁMKA Posuzovatelé rozlišují fyzikální vjem (např. hustotu, viskozitu) jako texturní vlastnosti a chemický vjem (např. trpkost, chladivost) jako vlastnosti chutě a vůně.
3.62 mouthfeel, noun
mixed experience derived from sensations in the mouth that relate to physical or chemical properties of a stimulus
NOTE Assessors differentiate the physical sensations (e.g. density, viscosity, particulate) as texture properties and the chemical sensations (e.g. astringency, cooling) as flavour properties.