Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN ISO 5492 - soudružnost

ČSN EN ISO 5492 - Senzorická analýza - Slovník

Stáhnout normu: ČSN EN ISO 5492 (Zobrazit podrobnosti)
Změny:
Změna A1 | Datum vydání/vložení: 2021-05-01
Datum vydání/vložení: 2009-12-01
Zdroj: https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:5492:ed-2:v1:en
Třidící znak: 560030
Obor: Metody zkoušení a společná ustanovení
ICS:
  • 01.040.67 - Potravinářství (názvosloví)
  • 67.240 - Senzorická analýza
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

3.43 soudružnost

mechanická texturní vlastnost vztahující se ke stupni, na který může být látka deformována, než se rozpadne, včetně vlastností křehkosti, (3.44) žvýkatelnosti, (3.45) a gumovitosti (3.47)

3.43 cohesiveness, noun

mechanical textural attribute relating to the degree to which a substance can be deformed before it breaks, including the properties of fracturability (3.44), chewiness (3.45) and gumminess (3.47)

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím