ČSN EN ISO 5492 - Senzorická analýza - Slovník
Stáhnout normu: | ČSN EN ISO 5492 (Zobrazit podrobnosti) | |
Změny: |
|
|
Datum vydání/vložení: | 2009-12-01 | |
Zdroj: | https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:5492:ed-2:v1:en | |
Třidící znak: | 560030 | |
Obor: | Metody zkoušení a společná ustanovení | |
ICS: |
|
|
Stav: | Platná |
‹
Nahlásit chybu
3.43 soudružnost
mechanická texturní vlastnost vztahující se ke stupni, na který může být látka deformována, než se rozpadne, včetně vlastností křehkosti, (3.44) žvýkatelnosti, (3.45) a gumovitosti (3.47)
3.43 cohesiveness, noun
mechanical textural attribute relating to the degree to which a substance can be deformed before it breaks, including the properties of fracturability (3.44), chewiness (3.45) and gumminess (3.47)