ČSN EN ISO 5492 - Senzorická analýza - Slovník
Stáhnout normu: | ČSN EN ISO 5492 (Zobrazit podrobnosti) | |
Změny: |
|
|
Datum vydání/vložení: | 2009-12-01 | |
Zdroj: | https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:5492:ed-2:v1:en | |
Třidící znak: | 560030 | |
Obor: | Metody zkoušení a společná ustanovení | |
ICS: |
|
|
Stav: | Platná |
‹
Nahlásit chybu
3.56 vlhkost
vnímání obsahu vlhkosti v potravině taktilními receptory v ústech a také ve vztahu k mazivým vlastnostem výrobku
POZNÁMKA Odráží nejen celkové množství vnímané vlhkosti, ale i typ, poměr a způsob uvolnění nebo absorpce.
3.56 moisture
, noun
perception of moisture content of a food by the tactile receptors in the mouth and also in relation to the lubricating properties of the product
NOTE Reflects not only the total amount of moisture perceived but the type, rate and manner of release or absorption.