Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN ISO 5492 - vlhkost

ČSN EN ISO 5492 - Senzorická analýza - Slovník

Stáhnout normu: ČSN EN ISO 5492 (Zobrazit podrobnosti)
Změny:
Změna A1 | Datum vydání/vložení: 2021-05-01
Datum vydání/vložení: 2009-12-01
Zdroj: https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:5492:ed-2:v1:en
Třidící znak: 560030
Obor: Metody zkoušení a společná ustanovení
ICS:
  • 01.040.67 - Potravinářství (názvosloví)
  • 67.240 - Senzorická analýza
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

3.56 vlhkost

vnímání obsahu vlhkosti v potravině taktilními receptory v ústech a také ve vztahu k mazivým vlastnostem výrobku

POZNÁMKA Odráží nejen celkové množství vnímané vlhkosti, ale i typ, poměr a způsob uvolnění nebo absorpce.

3.56 moisture

, noun

perception of moisture content of a food by the tactile receptors in the mouth and also in relation to the lubricating properties of the product

NOTE Reflects not only the total amount of moisture perceived but the type, rate and manner of release or absorption.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím