ČSN EN ISO 5492 - Senzorická analýza - Slovník
Stáhnout normu: | ČSN EN ISO 5492 (Zobrazit podrobnosti) | |
Změny: |
|
|
Datum vydání/vložení: | 2009-12-01 | |
Zdroj: | https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:5492:ed-2:v1:en | |
Třidící znak: | 560030 | |
Obor: | Metody zkoušení a společná ustanovení | |
ICS: |
|
|
Stav: | Platná |
3.60 provzdušnění provzdušněný
popisuje pevný nebo polopevný výrobek obsahující malé, souměrné buňky plněné plynem (většinou oxidem uhličitým nebo vzduchem) a obvykle obklopené měkkými stěnami buňky
POZNÁMKA 1 Viz také šumění (3.61).
POZNÁMKA 2 Výrobek může být popsán jako „pěnový“ nebo „pěnivý“ (fluidní buněčné stěny, např. mléčný koktejl) nebo „porézní“ (pevná buněčná stěna), např. marshmallows, sněhová pusinka, čokoládová pěna, nadýchaný koláč, krajíc sendvičového chleba.
3.60 aeration, noun aerated, adj
describes a solid or semi-solid product containing small, even cells filled with gas (usually carbon dioxide or air) and usually surrounded by soft cell walls
NOTE 1 See also effervescence (3.61).
NOTE 2 The product may be described as “frothy” or “foamy” (fluid cell walls, e.g. milkshake) or “porous” (solid cell walls), e.g. marshmallows, meringue, chocolate mousse, chiffon pie filling, sandwich loaf.