Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN ISO 5492 - aroma

ČSN EN ISO 5492 - Senzorická analýza - Slovník

Stáhnout normu: ČSN EN ISO 5492 (Zobrazit podrobnosti)
Změny:
Změna A1 | Datum vydání/vložení: 2021-05-01
Datum vydání/vložení: 2009-12-01
Zdroj: https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:5492:ed-2:v1:en
Třidící znak: 560030
Obor: Metody zkoušení a společná ustanovení
ICS:
  • 01.040.67 - Potravinářství (názvosloví)
  • 67.240 - Senzorická analýza
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

3.25 aroma

(francouzský význam( senzorická vlastnost vnímaná při zkoušení čichovým orgánem prostřednictvím zadní části nosu

POZNÁMKA Výrazy „aroma“ v angličtině a “arôme” ve francouzštině nejsou přesně stejné.

3.25 aroma, noun

(French sense( sensory attribute perceptible by the olfactory organ via the back of the nose when casting

NOTE The terms “aroma” in English and “arôme” in French are not exactly equivalent.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím