ČSN EN ISO 5492 - Senzorická analýza - Slovník
Stáhnout normu: | ČSN EN ISO 5492 (Zobrazit podrobnosti) | |
Změny: |
|
|
Datum vydání/vložení: | 2009-12-01 | |
Zdroj: | https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:5492:ed-2:v1:en | |
Třidící znak: | 560030 | |
Obor: | Metody zkoušení a společná ustanovení | |
ICS: |
|
|
Stav: | Platná |
‹
Nahlásit chybu
3.15 fyzikální ochlazování
vjem snížené teploty vnímaný jako výsledek vystavení teplotnímu chladu látky k látce, která má negativní rozpouštěcí teplo, jako např. krystalický sorbitol, nebo k látce, která se rychle odpařuje jako aceton nebo alkohol
POZNÁMKA Délka vjemu je obvykle omezena časem přímého kontaktu s podnětem.
3.15 physical cooling, noun
sensation of reduced temperature experienced as a result of exposure to thermally cold substances, to substances, that have a negative heat of solution, such as crystalline sorbitol, or to substances, that evaporate rapidly, such as acetone or alcohol
NOTE The duration of the sensation is usually limited to the time of direct contact with the stimulus.