Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN ISO 5492 - fyzikální ochlazování

ČSN EN ISO 5492 - Senzorická analýza - Slovník

Stáhnout normu: ČSN EN ISO 5492 (Zobrazit podrobnosti)
Změny:
Změna A1 | Datum vydání/vložení: 2021-05-01
Datum vydání/vložení: 2009-12-01
Zdroj: https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:5492:ed-2:v1:en
Třidící znak: 560030
Obor: Metody zkoušení a společná ustanovení
ICS:
  • 01.040.67 - Potravinářství (názvosloví)
  • 67.240 - Senzorická analýza
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

3.15 fyzikální ochlazování

vjem snížené teploty vnímaný jako výsledek vystavení teplotnímu chladu látky k látce, která má negativní rozpouštěcí teplo, jako např. krystalický sorbitol, nebo k látce, která se rychle odpařuje jako aceton nebo alkohol

POZNÁMKA Délka vjemu je obvykle omezena časem přímého kontaktu s podnětem.

3.15 physical cooling, noun

sensation of reduced temperature experienced as a result of exposure to thermally cold substances, to substances, that have a negative heat of solution, such as crystalline sorbitol, or to substances, that evaporate rapidly, such as acetone or alcohol

NOTE The duration of the sensation is usually limited to the time of direct contact with the stimulus.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím