ČSN EN ISO 5492 - Senzorická analýza - Slovník
Stáhnout normu: | ČSN EN ISO 5492 (Zobrazit podrobnosti) | |
Změny: |
|
|
Datum vydání/vložení: | 2009-12-01 | |
Zdroj: | https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:5492:ed-2:v1:en | |
Třidící znak: | 560030 | |
Obor: | Metody zkoušení a společná ustanovení | |
ICS: |
|
|
Stav: | Platná |
‹
Nahlásit chybu
3.10 svíravost svíravý, trpký
komplexní počitek, doprovázený svíráním, stahováním nebo svrašťováním kůže nebo pokožky, sliznice ústní dutiny, vytvářený látkami např. tříslovinou z kaki nebo z trnky
3.10 astringency, noun astringent, adj
complex sensation, accompanied by shrinking, drawing or puckering of the skin or mucosal surface in the mouth, produced by substances such as kaki tannins or sloe tannins