Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN ISO 5492 - svíravost svíravý, trpký

ČSN EN ISO 5492 - Senzorická analýza - Slovník

Stáhnout normu: ČSN EN ISO 5492 (Zobrazit podrobnosti)
Změny:
Změna A1 | Datum vydání/vložení: 2021-05-01
Datum vydání/vložení: 2009-12-01
Zdroj: https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:5492:ed-2:v1:en
Třidící znak: 560030
Obor: Metody zkoušení a společná ustanovení
ICS:
  • 01.040.67 - Potravinářství (názvosloví)
  • 67.240 - Senzorická analýza
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

3.10 svíravost svíravý, trpký

komplexní počitek, doprovázený svíráním, stahováním nebo svrašťováním kůže nebo pokožky, sliznice ústní dutiny, vytvářený látkami např. tříslovinou z kaki nebo z trnky

3.10 astringency, noun astringent, adj

complex sensation, accompanied by shrinking, drawing or pucker​ing of the skin or mucosal surface in the mouth, produced by substances such as kaki tannins or sloe tannins

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím